Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bölcsődei felvételi eljárás


Tájékoztató a bölcsődei jelentkezésekről és a felvételi eljárásról.
 
A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, célja a három év alatti kisgyermekek gondozása-nevelése, harmonikus testi-szellemi fejlődésének segítése az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével.
Bölcsődében a gyermek húszhetes korától harmadik életévének betöltéséig gondozható. Amennyiben a gyermek a harmadik életévét betöltötte, de testi vagy értelmi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre -és óvodai jelentkezését az orvos nem javasolja-, bölcsődei ellátás keretében gondozható, nevelhető a negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig.
Bölcsődei ellátásban a sajátos nevelési igényű gyermek annak az évnek az augusztus 31. napjáig vehet részt, amelyben a hatodik életévét betölti.
 
A szülők felvételi kérelmüket  a "bölcsődei felvételi kérelem" adatlap kitöltésével - közvetlenül a kiválasztott tagbölcsőde  vezetőihez nyújthatják be. A kisgyermek ezt követően előjegyzésbe kerül.
/A felvételi kérelem a letölthető dokumentumok menüpontban elérhető/
A felvételhez szükséges a dunaújvárosi bejelentett lakóhely/tartózkodási hely. Munkáltatói igazolást legkésőbb az ellátás igénybevétele előtt két héttel kérünk.

A  2024/2025-ös nevelési évre előjegyzett kisgyermekek felvételének eredményéről az intézmény 2024. június 15-ig értesíti a szülőket.

További részletekről a bölcsődevezetők adnak tájékoztatást.