Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Hétszínvirág BölcsődeAktualitások

Szülői értekezlet

Az óvodába készülő kisgyermekek szülei számára 2024. 03. 12-én  15.30 -kor szülői értekezletet tartunk. A meghívott óvodavezetők tájékoztatást adnak és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.


__________________________________________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bölcsődekóstolgatóra várja az érdeklődő családokat a Hétszínvirág  Bölcsőde 2024. 05. 21-24-ig  délelőtt  09-11.00 óra között.
A délelőtt  során lehetőség nyílik megismerkedni a bölcsődével, kisgyermeknevelőkkel. A szülők választ kaphatnak a gyermekük intézménybe kerülésével és a bölcsődei élettel kapcsolatos kérdéseikre.

Szeretettel várjuk Önöket!.
 _______________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nosztalgia- uzsonnára várjuk volt bölcsődéseinket 2024.04. 17-én 15.00 órától.  Az érintett  családokat értesítettük a programról.

A bölcsőde kollektívája

 

Bemutatkozás

A Hétszínvirág Bölcsőde   a  Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros Intézmény tagbölcsődéjeként Dunaújváros  Barátság városrészében a Barátság útja 1. sz. alatt található csendes lakóövezetben.
Bölcsődénk specialitása a   sajátos nevelési igényű kisgyermekek gondozása-nevelése,amely  teljes integrációban valósul meg. A FMPSZ Dunaújvárosi Tagintézményének fejlesztő szakemberei végzik a korai fejlesztést bölcsődénkben. A bölcsődei integráció célja a kisgyermekek szocializációjának segítése, önellátási szintjének fejlesztése. A napirendbe ágyazott fejlesztés során a folyamatos tanulás révén fejlődik a kisgyermek kognitív képessége, mozgáskészsége, kommunikációja, továbbá javulnak társas kapcsolatai. A sajátos nevelési igényű kisgyermek több figyelmet, egyéni bánásmódot, direktebb pedagógiai módszereket igényel.

Az épület pavilonrendszerű, teljesen akadálymentes,minden egység külön bejárattal rendelkezik.
Az intézmény 40 férőhelyes. 2 gondozási egységben 4 csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység. A csoportszobák, valamint a gyermekek életteréül szolgáló egyéb helyiségek vidámak,esztétikusak. A csoportszobák berendezése, felszerelése a gyermekek életkorának, fejlettségének megfelelő. A szobákban a játszósarkok elkülönülnek.  A gondozási egységek játszókertjében telepített udvari játékok találhatóak. A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik.

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a kisgyermekek számára. Az étlapot az élelmezésvezető a  dietetikussal állítja össze a gyermekek tápanyagigényeinek megfelelően.

 
 

Bölcsődénk 6:00-17:00 óráig tart nyitva.
Minden csoportnak a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított folyamatos, rugalmas napirendje van, amely biztosítja a nyugodt nevelés, gondozás feltételeit. A szülők számára kifüggesztve is megtalálható.
A folyamatos napirenden belül az egymást követő események, a gyermekek biztonságérzetét, jó közérzetét teremtik meg.

Szakmai programunk

A kisgyermekkor a legsérülékenyebb szakasza a gyermek életének. Önállósulási törekvései közben erősen függ a felnőttektől. Ezért fontos, hogy nevelésüket, gondozásukat, jól képzett szakemberek végezzék egyénre szabottan a bölcsődében is. A kisgyermeknevelővel pedig személyes, érzelmi biztonságot jelentő kapcsolat alakuljon ki. Intézményünkben együtt neveljük, gondozzuk az ép és a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A sajátos nevelési igényű gyermekek számára az intézményi ellátás lehetőséget nyújt a szociális rehabilitációra, az együttélés szabályainak elsajátítására, egy másfajta ingergazdag környezet megismerésére, önállósodási törekvéseik megerősítésére, támogatására. Az ép, egészséges gyermek számára a közös nevelés a másság elfogadását, toleránsabb felnőtté válás lehetőségét biztosítja.


 
Elek Márta Bölcsődevezető

Bölcsődekóstolgató

 Bölcsődekóstolgatóra várja az érdeklődő családokat a Hétszínvirág  Bölcsőde 2024..05.21-24-ig délelőtt  09-11.00 óra között.
A délelőtt  során lehetőség nyílik megismerkedni a bölcsődével, kisgyermeknevelőkkel. A szülők választ kaphatnak a gyermekük intézménybe kerülésével és a bölcsődei élettel kapcsolatos kérdéseikre.

Szeretettel várjuk Önöket!.
Elek Márta
bölcsődevezető

Kapcsolat

Hétszínvirág Bölcsőde

OM azonosító: 880030
Bölcsődevezető: Elek Márta

2400 Dunaújváros Barátság útja 1.

bid.hetszinviragbolcsode@gmail.com

https://www.facebook.com/hetszinbolcsi

Térítési díj befizetése

Ügyviteli munkatársunknál
A BID ügyviteli irodájában

Hétszínvirág Bölcsőde: 2024.június 11. 07:00-13:30-ig


Figyelem!
 Térítési díj befizetése ( étkezési, gondozási díj)

2023. 02. 01-től személyesen a BID ügyviteli irodájában ( 2400 Dunaújváros Bólyai János u. 2.) történik.
Az aktuális hónap befizetési napját a bölcsődevezető a megszokottak szerint kifüggeszti illetve a honlapon is megosztjuk.
Szintén 2023. 02. 01-től lehetőség nyílik  a térítési díjak  csoportos beszedési megbízással történő megfizetésére. Az első díj leemeléséről tájékoztatást kapnak a bölcsődevezetőktől.
A 2023. május  01-től aktuális térítési díjakról a tudnivalók menüpontban tájékozódhatnak.

Csoportjaink

Pillangó csoport

10 fős integrált csoport

Cica csoport

10 fős integrált csoport

Maci csoport

10 fős integrált csoport

Süni csoport

10 fős integrált csoport

Bemutatkozik a Bölcsőde kollektívája

Elek Márta

Elek Márta

bölcsődevezető bid.hetszinviragbolcsode@gmail.com +36 25 413 807 2400 Dunaújváros Barátság útja. 1.
Cserepesné Szalai Zsuzsanna

Cserepesné Szalai Zsuzsanna

kisgyermeknevelő, bölcsődevezető-helyettes


Tamás Lászlóné kisgyermeknevelő

user crop
user crop

Stempely Eszter kisgyermeknevelő


Fogarasiné Horváth Klára
konyhai kisegítő

BID nyári nyitvatartási rendje


 
DMJV Közgyűlése a BID intézmény 2024. év nyári nyitvatartási rendjét az alábbiak szerint határozza meg:
2024. június 1-től június 30-ig a BID intézmény összes tagbölcsődéje nyitva tart.
2024. július 1-től július 31-ig a  Zengő-Bongó Bölcsőde zárva tart,a többi négy tagbölcsőde (Makk Marci,Liszt Ferenc Kerti ,Napraforgó és  Hétszínvirág Bölcsőde) nyitva tart.
2024. augusztus 1-től augusztus 31-ig a Zengő-Bongó  tagbölcsőde nyitva tart, a többi  négy tagbölcsőde (Makk Marci,Liszt Ferenc Kerti ,Napraforgó és Hétszínvirág Bölcsőde)zárva tart.
 
Ügyeleti igényét jelezze a bölcsődevezető felé.

Galéria