Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Hétszínvirág Bölcsőde

Bölcsődénk 2023.08.01-31-ig zárva tart, kellemes nyári pihenést, feltöltődést kívánunk!Aktualitások

Tisztelt Szülők!

A 2023/2024-es  nevelési évre felvételt nyert kisgyermekek felvételi értesítői átvehetőek 2023 .06. 14 -től  hétköznap 08.00-15.00 óráig a vezetői irodában.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
A felvétel nyert kisgyermekek szülei számára az első  szülői értekezlet időpontja 2023.08.31. 09.30 óra
Elek Márta
Bölcsődevezető
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bölcsődekóstolgatóra várja az érdeklődő családokat a Hétszínvirág  Bölcsőde 2023. 05. 30- 06.02-ig délelőtt  09-11.00 óra között.
A délelőtt  során lehetőség nyílik megismerkedni a bölcsődével, kisgyermeknevelőkkel. A szülők választ kaphatnak a gyermekük intézménybe kerülésével és a bölcsődei élettel kapcsolatos kérdéseikre.

Szeretettel várjuk Önöket!.
 _______________________________________________________________________________________________________________
Tisztelt Szülők!

A 2022/2023.  nevelési évre felvételt nyert kisgyermekek felvételi értesítői átvehetők hétköznap 08.00-15.00 óráig a vezetői irodában.

A szülői értekezlet időpontja 2022.08.31. 9.30.

Elek Márta
Bölcsődevezető
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nosztalgia- uzsonnára várjuk volt bölcsődéseinket 2022.06.14-én 15.30-tól!
A 2019. 2020. 2021. évben   ellátott kisgyermekeit a korábbi járványhelyzet miatt nem tudtuk vendégül látni,  ám a jelenlegi helyzet ezt már lehetővé teszi.
A program  csak jó idő esetén valósul meg . Figyeljétek facebook oldalunkat!

A bölcsőde kollektívája

 

Bemutatkozás

A Hétszínvirág Bölcsőde   a  Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros Intézmény tagbölcsődéjeként Dunaújváros  Barátság városrészében a Barátság útja 1. sz. alatt található csendes lakóövezetben.
Bölcsődénk specialitása a   sajátos nevelési igényű kisgyermekek gondozása-nevelése,amely  teljes integrációban valósul meg. A FMPSZ Dunaújvárosi Tagintézményének fejlesztő szakemberei végzik a korai fejlesztést bölcsődénkben. A bölcsődei integráció célja a kisgyermekek szocializációjának segítése, önellátási szintjének fejlesztése. A napirendbe ágyazott fejlesztés során a folyamatos tanulás révén fejlődik a kisgyermek kognitív képessége, mozgáskészsége, kommunikációja, továbbá javulnak társas kapcsolatai. A sajátos nevelési igényű kisgyermek több figyelmet, egyéni bánásmódot, direktebb pedagógiai módszereket igényel.

Az épület pavilonrendszerű, teljesen akadálymentes,minden egység külön bejárattal rendelkezik.
Az intézmény 40 férőhelyes. 2 gondozási egységben 4 csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység. A csoportszobák, valamint a gyermekek életteréül szolgáló egyéb helyiségek vidámak,esztétikusak. A csoportszobák berendezése, felszerelése a gyermekek életkorának, fejlettségének megfelelő. A szobákban a játszósarkok elkülönülnek.  A gondozási egységek játszókertjében telepített udvari játékok találhatóak. A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik.

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a kisgyermekek számára. Az étlapot az élelmezésvezető a  dietetikussal állítja össze a gyermekek tápanyagigényeinek megfelelően.

 
 

Bölcsődénk 6:00-17:00 óráig tart nyitva.
Minden csoportnak a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított folyamatos, rugalmas napirendje van, amely biztosítja a nyugodt nevelés, gondozás feltételeit. A szülők számára kifüggesztve is megtalálható.
A folyamatos napirenden belül az egymást követő események, a gyermekek biztonságérzetét, jó közérzetét teremtik meg.

Szakmai programunk

A kisgyermekkor a legsérülékenyebb szakasza a gyermek életének. Önállósulási törekvései közben erősen függ a felnőttektől. Ezért fontos, hogy nevelésüket, gondozásukat, jól képzett szakemberek végezzék egyénre szabottan a bölcsődében is. A kisgyermeknevelővel pedig személyes, érzelmi biztonságot jelentő kapcsolat alakuljon ki. Intézményünkben együtt neveljük, gondozzuk az ép és a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A sajátos nevelési igényű gyermekek számára az intézményi ellátás lehetőséget nyújt a szociális rehabilitációra, az együttélés szabályainak elsajátítására, egy másfajta ingergazdag környezet megismerésére, önállósodási törekvéseik megerősítésére, támogatására. Az ép, egészséges gyermek számára a közös nevelés a másság elfogadását, toleránsabb felnőtté válás lehetőségét biztosítja.


 
Elek Márta Bölcsődevezető

Bölcsődekóstolgató

 Bölcsődekóstolgatóra várja az érdeklődő családokat a Hétszínvirág  Bölcsőde 2023. 05. 30- 06. 02-ig délelőtt  09-11.00 óra között.
A délelőtt  során lehetőség nyílik megismerkedni a bölcsődével, kisgyermeknevelőkkel. A szülők választ kaphatnak a gyermekük intézménybe kerülésével és a bölcsődei élettel kapcsolatos kérdéseikre.

Szeretettel várjuk Önöket!.
Elek Márta
bölcsődevezető

Kapcsolat

Hétszínvirág Bölcsőde

OM azonosító: 880030
Bölcsődevezető: Elek Márta

2400 Dunaújváros Barátság útja 1.

bid.hetszinviragbolcsode@gmail.com

https://www.facebook.com/hetszinbolcsi

Térítési díj befizetése

Ügyviteli munkatársunknál

2023. szeptember  14. 7.00-13.30 óráig, pótbefizetés: elmarad.
Figyelem!
 Térítési díj befizetése ( étkezési, gondozási díj)

2023. 02. 01-től személyesen a BID gondnoki irodájában ( 2400 Dunaújváros Bólyai János u. 2.) történik.
Az aktuális hónap befizetési napját a bölcsődevezető a megszokottak szerint kifüggeszti illetve a honlapon is megosztjuk.
Szintén 2023. 02. 01-től lehetőség nyílik  a térítési díjak  csoportos beszedési megbízással történő megfizetésére. Az első díj leemeléséről tájékoztatást kapnak a bölcsődevezetőktől.
A 2023. május  01-től aktuális térítési díjakról a tudnivalók menüpontban tájékozódhatnak.

Csoportjaink

Pillangó csoport

10 fős integrált csoport

Cica csoport

10 fős integrált csoport

Maci csoport

10 fős integrált csoport

Süni csoport

10 fős integrált csoport

Bemutatkozik a Bölcsőde kollektívája

Elek Márta

Elek Márta

bölcsődevezető bid.hetszinviragbolcsode@gmail.com +36 25 413 807 2400 Dunaújváros Barátság útja. 1.
Cserepesné Szalai Zsuzsanna

Cserepesné Szalai Zsuzsanna

kisgyermeknevelő, bölcsődevezető-helyettes


Tamás Lászlóné kisgyermeknevelő

user crop
user crop

Horváth Katalin kisgyermeknevelő


Fogarasiné Horváth Klára
konyhai kisegítő

BID nyári nyitvatartási rendje


DMJV Közgyűlése a BID intézmény 2023. év nyári nyitvatartási rendjét az alábbiak szerint határozza meg:
2023. június 1-től június 30-ig a BID intézmény összes bölcsődéje nyitva tart.
2023. július 1-től július 31-ig a  Liszt Ferenc Kerti és a Napraforgó Bölcsőde zárva tart,a többi három bölcsőde nyitva tart.
2023. augusztus 1-től augusztus 31-ig a Liszt Ferenc Kerti és a Napraforgó Bölcsőde tagintézmény nyitva tart, a többi  három bölcsőde zárva tart.

Ügyeleti igényét jelezze a bölcsődevezető felé.

Galéria